• nederlands
  • engels
  • bosnie

 

Project 2013 Basisschool Bukve - Vitez in Bosnie-Herzegovina

maandag 28 oktober 2013

Op de vaderlandse beeldbuis zijn vele programma’s te zien waar mensen zich spontaan inspannen om iemand te helpen. Alle respect voor deze inspanningen, echter onze vrijwilligers doen dat met veel plezier zonder de stimulerende camera’s.

Hun inzet is iedere keer weer groot en de geboden inspanningen vragen vaak veel van de fysiek en de mentale gesteldheid van onze veteranen.

De spanningen liepen af en toe dan ook hoog op maar aan het eind van de week, bij het zien van zoveel vrolijke kinderen, was iedereen alles weer vergeten.

Renovatieproject Bukve 2013

woensdag 28 augustus 2013

In maart 2013 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA een achttal scholen bekeken in het gebied rondom de plaatsen Bugonjo, Donji Vakuf, G-Vakuf, Vitez en Zenica. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie: De lagere school van Bukve in een gehucht net buiten Vitez. 

Een prachtig en uitdagend project voor onze Veteranen met een Missie.

Nieuwsbrief 2013-02

dinsdag 6 augustus 2013

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Het is zomer! Tijd voor vakantie en de aandacht voor de familie en geliefden.

Het is een tijdje stil geweest maar diegene die op het Malieveld zijn geweest weten dat een en ander in ontwikkeling is. Ook de voorbereidingen voor het september project in Bukve bij Vitez is in een eindfase. De puntjes moeten nog op de i. In deze nieuwsbrief vindt u een korte update en wat ander nieuws.

De busjes voor september zitten weer vol. Wederom aangevuld met nieuwe vrijwilligers welke zich enthousiast hebben aangemeld om de klus te helpen klaren.


« 3 4 5 6 7 »

 

AA Visie: interview met veteraan Gerrit Kok (klik op de foto om het interview te zien)

RTV Oost: interview met veteraan Gerrit Kok (klik op de foto om het interview te zien)

  • Rez Agency Zenica BiH
  • V- fonds
  • Bank Giro Loterij
  • Lotto
  • Eureko Achmea Foundation