• nederlands
  • engels
  • bosnie

 

Nieuwsbrief 2014-03

donderdag 11 december 2014

Vrienden, veteranen, vrijwilligers.

Trots en ontroerd, schouder aan schouder, stonden daar de 15 Nederlandse veteranen. Onder de klanken van het Bosnische en het Nederlandse volkslied werd de volledige gerenoveerde school van Gradina heropend. In één week tijd werd het schooltje voorzien van een nieuwe toiletgroep, nieuwe vloeren in de lokalen, nieuwe kozijnen, een kleurige verflaag en verrees er naast de school een prachtig en degelijk speeltoestel.

Nieuwsbrief 2014-02

donderdag 3 juli 2014

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers een renovatie laten ondergaan om het schooltje wat dichter bij de 21ste eeuw te brengen. De mensen in Bosnië zijn geïnformeerd, het budget, zij het moeizaam, is wederom bij elkaar gebracht en de bussen zijn gereserveerd.

Echter voor dat wij jullie hier over inlichten moeten wij het verhaal doen van een spontane maar oh zo noodzakelijk transport tijdens de Pinksterdagen. De kosten zijn nog niet helemaal gedekt dus als u bij het lezen aandrang voelt ons extra te steunen dan kunt u onderaan de nieuwsbrief de juiste info hiervoor vinden.

Voor meer info klik op Nieuwsbrief 2014-02

Veteranen brengen hulpgoederen naar Bosniƫ-Herzegovina.

woensdag 4 juni 2014

Stichting Veteranen Actief heeft in nauwe samenwerking met de stichting Out of Area uit Nuenen en een enthousiaste groep Bosnische studenten uit Groningen een hulpgoederentransport georganiseerd naar Tuzla in Bosnië-Herzegovina. De goederen zijn voor Dr Branka Antic van stichting Snaga Zene.

De beelden van de overstromingen van de rivieren Sava en Bosna hebben vele veteranen, die in Bosnie op missie zijn geweest, geraakt. De drang om onze vrienden te helpen is hoog maar de middelen ontbreken. Wel kunnen er transporten worden georganiseerd en uitgevoerd.

De vele contacten in Bosnië-Herzegovina hebben lijsten met noodzakelijke behoeften doorgestuurd en er wordt hard gewerkt om de lijsten compleet te krijgen. Medicijnen, dekens, luiers en onder andere een rolstoel voor de senioren gaan tijdens het Pinksterweekeinde naar Tuzla. Het transport wordt mogelijk gemaakt door E3 International Delivery Services uit Grubbenvorst.

 

Nederlanders weten wat overstromingen kunnen veroorzaken in een samenleving.        
We kunnen uw hulp ook nu goed gebruiken, de kosten zijn hoog.

Doneren kan op naam van: 

Stichting Veteranen Actief.
Rekeningnummer 12.70.86.285
IBAN NL36RABO0127086285
Rabobank Leeuwarden.

Voor meer informatie over het transport met hulpgoederen kunt u contact opnemen met Wim Brock, 06-22422659 of wimbrock@gmail.com.

 


1 2 3 4 5 »

 

Het lachende kind in Bosnie. John van der Geest blikt terug in de Ridderzaal en wordt met de anjer beloond. Klik op de foto voor het verhaal.

  • Rez Agency Zenica BiH
  • V- fonds
  • Bank Giro Loterij
  • Lotto
  • Eureko Achmea Foundation