• nederlands
  • engels
  • bosnie

 

Nieuwsbrief 2014-01

woensdag 26 maart 2014

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië-Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik, Gradina en Livno weer naar Sarajevo. Vele kilometers met prachtig weer en vergezichten.Veel nieuwe vrienden gemaakt, prachtige mensen ontmoet en het belangrijkste doel is behaald, een nieuwe uitdaging voor onze veteranen.
In Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen.

Ondersteuning Tuzla ouderen project op verzoek van Renate Snijders en Branka Antic, maar ook nieuwe contacten opgedaan in Livno aan de Kroatische grens.

Een speciaal verzoek van onze vriendin Mediha uit Zenica!

Project 2013 Basisschool Bukve - Vitez in Bosnie-Herzegovina

maandag 28 oktober 2013

Op de vaderlandse beeldbuis zijn vele programma’s te zien waar mensen zich spontaan inspannen om iemand te helpen. Alle respect voor deze inspanningen, echter onze vrijwilligers doen dat met veel plezier zonder de stimulerende camera’s.

Hun inzet is iedere keer weer groot en de geboden inspanningen vragen vaak veel van de fysiek en de mentale gesteldheid van onze veteranen.

De spanningen liepen af en toe dan ook hoog op maar aan het eind van de week, bij het zien van zoveel vrolijke kinderen, was iedereen alles weer vergeten.

Renovatieproject Bukve 2013

woensdag 28 augustus 2013

In maart 2013 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA een achttal scholen bekeken in het gebied rondom de plaatsen Bugonjo, Donji Vakuf, G-Vakuf, Vitez en Zenica. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie: De lagere school van Bukve in een gehucht net buiten Vitez. 

Een prachtig en uitdagend project voor onze Veteranen met een Missie.


« 2 3 4 5 6 »

 

Het lachende kind in Bosnie. John van der Geest blikt terug in de Ridderzaal en wordt met de anjer beloond. Klik op de foto voor het verhaal.

  • Rez Agency Zenica BiH
  • V- fonds
  • Bank Giro Loterij
  • Lotto
  • Eureko Achmea Foundation