Voedselbank Novi Travnik. Missie volbracht.

donderdag 6 december 2012

Van voedselbank naar ontmoetingscentrum.

Dit najaar hebben 17 vrijwilligers van stichting Veteranen Actief onder leiding van Libanonveteraan Rob Scholte een megaprestatie geleverd. De voedselbank van Novi Travnik in Bosnië-Herzegovina is gered van sluiting door de krachtige samenwerking van de veteranen met stichting MAX maakt mogelijk.

Deze actie heeft zelfs meer opgeleverd. De voedselbank is met de steun van MAX maakt mogelijk omgebouwd tot ontmoetingscentrum waar de ouderen hun dagelijkse maaltijd komen halen of gezamenlijk kunnen gebruiken. Een huiskamer is toegevoegd waar, na de maaltijd, met elkaar de dag kan worden door genomen.

Deze metamorfose heeft veel stof doen opwaaien onder de bewoners en vooral de ouderen van het stadje. Op 7 december zal dit zelfde gebeuren onder de kijkers van Omroep MAX. In de uitzending van MAX maakt mogelijk zal een reportage te zien zijn met het resultaat van de samenwerking en de inspanningen van de veteranen die naar Novi Travnik waren afgereisd om de klus te klaren.

 In nauwe samenwerking met de lokale Merhamet Foundation, de staf van de burgemeester en de REZ Agency is wederom door inzet van de Nederlandse veteranen een mooi resultaat neergezet voor de armlastige ouderen van het stadje. Het gebouw zal voorlopig voor vele jaren een warm toevluchtsoord zijn voor de ouderen van Novi Travnik en omgeving.

Kijk voor het hele verhaal op 7 december om 17.35 uur op Nederland 2 naar MAX maakt mogelijk van Omroep MAX.