Project 2015. Biljevina Bosnië-Herzegovina.

dinsdag 20 oktober 2015

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.


Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van het project dat is uitgevoerd in september. Ook dit jaar. Lees het verslag van veteraan Wim Dijkema over het prachtige project in Biljevina.
Toch is het niet zo vanzelfsprekend als gewend. We moesten er dit jaar hard aan trekken om dit project mogelijk te maken. Financiën waren een harde dobber en ook het aantal vrijwilligers was dit jaar minimaal.
Maar veteranen zouden geen veteranen zijn als er niet gezamenlijk de schouders onder werd gezet. Het resultaat mag er zijn!

Meer in Nieuwsbrief 2015-02

Samenwerking veteranen en Bosniërs loont

Het was of het was afgesproken. Vlak voor de feestelijke overdracht van de lagere school Abdulvehab Ilhamja in het dorp Biljevina in Bosnië trok de mist op en brak de zon door. De hele dag was het mistig en kil geweest. Maar net op tijd werd het opnieuw aangenaam toeven op het plein voor het schooltje waar de “bouwvakkers” van de stichting Veteranen Actief een week hadden geploeterd om de renovatie van het gebouwtje rond te krijgen. En het is opnieuw gelukt. In slechts vijf werkdagen hebben we de kleine school gerenoveerd. Deze keer echter met de intensieve steun van vier, soms vijf, Bosnische medewerkers van de groep schooltjes waar de Abdulvehab Ilhamja School deel van uitmaakt. En we hebben ze nodig gehad, die Bosniërs. Want gingen we voorgaande jaren met minstens 18 Veteranen op pad, dit jaar waren er slechts 12 Nederlanders die de reis maakten.

Meer in Nieuwsbrief 2015-02