Voorbereidingen project Vlahovic in volle gang

2018-09-12 10:42:00


Nog een paar dagen.....

    Lees meer

It giet oan....

2018-07-15 19:59:00

 

.... of in gewoon Nederlands: we gaan!

We gaan van 15 t/m 22 september een schoolgebouw opknappen in Vlahovici, een gehucht tussen Travnik en Turbe. 

    Lees meer

Jaarverslag 2017

2018-04-01 19:54:00

 

Het jaarverslag van 2017 staat online.

    Lees meer

Veteranen Actief in 2018

2018-02-17 08:55:00

 
Het is een tijdje stil geweest aan het front van Veteranen Actief. 

Dit betekent niet dat we stilgezeten hebben, maar de activiteiten stonden in 2017 op een laag pitje. In 2018 brengen we daar weer verandering in. 

Lees hier de volledige nieuwsbrief.

    Lees meer

Project Footprint

2018-02-14 18:29:00


In september 2017 mocht Veteranen Actief meewerken aan project Footprint: een project van veteraan Thamara Batenburg, ambassadeur voor de vrijheid vanuit het Veteraneninstituut.

Voor dit project, dat zich richt op sport en onderwijs, werden na bemiddeling door Veteranen Actief, in een park in Sarajevo een aantal fitnesstoestellen geplaatst. Samen met Thamara waren Rob en Jeroen namens VA aanwezig bij de officiële opening.

Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan de scholengemeenschap "OS Kacuni", waar we samen met Thamara met directeur Denan Hodzic gesproken hebben over de onderwijsbehoeften van zijn school, toegespitst op computeronderwijs.

Lees hier het verslag van Thamara, zoals dat gepubliceerd is bij haar werkgever.

    Lees meer

** HELP VETERANEN HELPEN **

2016-09-08 20:15:00


In september vertrekt er weer een team vrijwilligers van stichting Veteranen Actief naar Bosnië-Herzegovina om een schoolgebouw op te knappen. Om de projecten van Veteranen Actief ook in de toekomst mogelijk te maken, zijn we een crowdfundings actie gestart.

Willen jullie deze actie delen met jullie familie, vrienden, collega’s en/of netwerk. Deel dit bericht op Facebook of via e-mail, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken.

https://onepercentclub.com/en/projects/veteranen-bouwen-basisschooltjes-in-bosnie-herzegovina

Vele kleine beetjes helpen! Alvast bedankt!

    Lees meer

Nieuwsbrief 2016-01

2016-03-09 18:32:00

10 jaar Veteranen Actief!

Met trots kijk ik naar het indrukwekkende rijtje gerealiseerde projecten. Stuk voor stuk projecten met een eigen verhaal en een eigen gezicht; vaak met een lach, soms met een traan. Deze projecten waren zonder jouw bijdrage niet mogelijk geweest! Of het nu gaat om een financiële bijdrage, daadwerkelijk je handen uit de mouwen steken of welke vorm dan ook, zonder support is dit mooie en nog steeds noodzakelijke werk niet mogelijk.

Meer in Nieuwsbrief 2016-01

 

    Lees meer

Project 2015. Biljevina Bosniƫ-Herzegovina.

2015-10-20 11:44:00

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.


Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van het project dat is uitgevoerd in september. Ook dit jaar. Lees het verslag van veteraan Wim Dijkema over het prachtige project in Biljevina.
Toch is het niet zo vanzelfsprekend als gewend. We moesten er dit jaar hard aan trekken om dit project mogelijk te maken. Financiën waren een harde dobber en ook het aantal vrijwilligers was dit jaar minimaal.
Maar veteranen zouden geen veteranen zijn als er niet gezamenlijk de schouders onder werd gezet. Het resultaat mag er zijn!

Meer in Nieuwsbrief 2015-02

    Lees meer

Nieuwsbrief 2014-03

2014-12-11 17:31:00

Vrienden, veteranen, vrijwilligers.

Trots en ontroerd, schouder aan schouder, stonden daar de 15 Nederlandse veteranen. Onder de klanken van het Bosnische en het Nederlandse volkslied werd de volledige gerenoveerde school van Gradina heropend. In één week tijd werd het schooltje voorzien van een nieuwe toiletgroep, nieuwe vloeren in de lokalen, nieuwe kozijnen, een kleurige verflaag en verrees er naast de school een prachtig en degelijk speeltoestel.

    Lees meer

Nieuwsbrief 2014-02

2014-07-03 15:36:00

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers een renovatie laten ondergaan om het schooltje wat dichter bij de 21ste eeuw te brengen. De mensen in Bosnië zijn geïnformeerd, het budget, zij het moeizaam, is wederom bij elkaar gebracht en de bussen zijn gereserveerd.

Echter voor dat wij jullie hier over inlichten moeten wij het verhaal doen van een spontane maar oh zo noodzakelijk transport tijdens de Pinksterdagen. De kosten zijn nog niet helemaal gedekt dus als u bij het lezen aandrang voelt ons extra te steunen dan kunt u onderaan de nieuwsbrief de juiste info hiervoor vinden.

Voor meer info klik op Nieuwsbrief 2014-02

    Lees meer

Veteranen brengen hulpgoederen naar Bosniƫ-Herzegovina.

2014-06-04 10:27:00

Stichting Veteranen Actief heeft in nauwe samenwerking met de stichting Out of Area uit Nuenen en een enthousiaste groep Bosnische studenten uit Groningen een hulpgoederentransport georganiseerd naar Tuzla in Bosnië-Herzegovina. De goederen zijn voor Dr Branka Antic van stichting Snaga Zene.

De beelden van de overstromingen van de rivieren Sava en Bosna hebben vele veteranen, die in Bosnie op missie zijn geweest, geraakt. De drang om onze vrienden te helpen is hoog maar de middelen ontbreken. Wel kunnen er transporten worden georganiseerd en uitgevoerd.

De vele contacten in Bosnië-Herzegovina hebben lijsten met noodzakelijke behoeften doorgestuurd en er wordt hard gewerkt om de lijsten compleet te krijgen. Medicijnen, dekens, luiers en onder andere een rolstoel voor de senioren gaan tijdens het Pinksterweekeinde naar Tuzla. Het transport wordt mogelijk gemaakt door E3 International Delivery Services uit Grubbenvorst.

 

Nederlanders weten wat overstromingen kunnen veroorzaken in een samenleving.        
We kunnen uw hulp ook nu goed gebruiken, de kosten zijn hoog.

Doneren kan op naam van: 

Stichting Veteranen Actief.
Rekeningnummer 12.70.86.285
IBAN NL36RABO0127086285
Rabobank Leeuwarden.

Voor meer informatie over het transport met hulpgoederen kunt u contact opnemen met Wim Brock, 06-22422659 of wimbrock@gmail.com.

 

    Lees meer

Nieuwsbrief 2014-01

2014-03-26 21:25:00

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië-Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik, Gradina en Livno weer naar Sarajevo. Vele kilometers met prachtig weer en vergezichten.Veel nieuwe vrienden gemaakt, prachtige mensen ontmoet en het belangrijkste doel is behaald, een nieuwe uitdaging voor onze veteranen.
In Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen.

Ondersteuning Tuzla ouderen project op verzoek van Renate Snijders en Branka Antic, maar ook nieuwe contacten opgedaan in Livno aan de Kroatische grens.

Een speciaal verzoek van onze vriendin Mediha uit Zenica!

    Lees meer

Project 2013 Basisschool Bukve - Vitez in Bosnie-Herzegovina

2013-10-28 20:34:00

Op de vaderlandse beeldbuis zijn vele programma’s te zien waar mensen zich spontaan inspannen om iemand te helpen. Alle respect voor deze inspanningen, echter onze vrijwilligers doen dat met veel plezier zonder de stimulerende camera’s.

Hun inzet is iedere keer weer groot en de geboden inspanningen vragen vaak veel van de fysiek en de mentale gesteldheid van onze veteranen.

De spanningen liepen af en toe dan ook hoog op maar aan het eind van de week, bij het zien van zoveel vrolijke kinderen, was iedereen alles weer vergeten.

    Lees meer

Renovatieproject Bukve 2013

2013-08-28 08:38:00

In maart 2013 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA een achttal scholen bekeken in het gebied rondom de plaatsen Bugonjo, Donji Vakuf, G-Vakuf, Vitez en Zenica. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie: De lagere school van Bukve in een gehucht net buiten Vitez. 

Een prachtig en uitdagend project voor onze Veteranen met een Missie.

    Lees meer

Nieuwsbrief 2013-02

2013-08-06 19:50:00

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Het is zomer! Tijd voor vakantie en de aandacht voor de familie en geliefden.

Het is een tijdje stil geweest maar diegene die op het Malieveld zijn geweest weten dat een en ander in ontwikkeling is. Ook de voorbereidingen voor het september project in Bukve bij Vitez is in een eindfase. De puntjes moeten nog op de i. In deze nieuwsbrief vindt u een korte update en wat ander nieuws.

De busjes voor september zitten weer vol. Wederom aangevuld met nieuwe vrijwilligers welke zich enthousiast hebben aangemeld om de klus te helpen klaren.

    Lees meer

NLVD CAMBO*20 LUSTRUM DVD

2013-08-05 18:48:00

Tijdens de afgelopen NLVD werd uitgebreid stilgestaan bij het lustrum van de UNTAC missie in Cambodja, 1992-1993. Naast een speciale LUSTRUMspot CAMBO*20 (static) en Meetingpoint op het Malieveld was er bij die gelegenheid ook een speciale DVD die (bijna) de hele dag gedraaid heeft in de SISOPHON CINEMA, te midden van een fototentoonstelling gewijd aan deze missie.

    Lees meer

Nieuwsbrief 2013-01

2013-04-10 20:15:00

De lente is eindelijk voorzichtig begonnen maar een samenkomst van de regiohoofden voor een nieuwe 11 Stedentocht lijkt soms nog dichtbij. Het seizoen voor de veteranen en hun initiatieven is echter alweer begonnen.

Wij zijn reeds op pad geweest om een bezoek te brengen aan oude en nieuwe vrienden in het mooie Bosnië-Herzegovina. Interssante bezoeken afgelegd aan onderandere de Bosnische veteranen in Derventa en met de de heer Adzem Dzevad, minister van Onderwijs en Cultuur van het kanton Bosnisch Podrinje in Gorazde.

Ook is er gesproken met SOS Kinderdorpen BiH, onze oude vriendin Amela Malicbegovic heeft daar, na haar vertrek bij de REZ Agency, een nieuwe uitdaging gevonden.

    Lees meer

Voedselbank Novi Travnik. Missie volbracht.

2012-12-06 09:55:00

Van voedselbank naar ontmoetingscentrum.

Dit najaar hebben 17 vrijwilligers van stichting Veteranen Actief onder leiding van Libanonveteraan Rob Scholte een megaprestatie geleverd. De voedselbank van Novi Travnik in Bosnië-Herzegovina is gered van sluiting door de krachtige samenwerking van de veteranen met stichting MAX maakt mogelijk.

    Lees meer

Voedselbank Novi Travnik 2012

2012-10-27 17:41:00

In Novi Travnik, Bosnië, zijn ouderen voor hun enige dagelijkse warme maaltijd afhankelijk van de voedselbank. Deze voedselbank wordt met sluiten bedreigd!
    Lees meer

Vrienden van Welwillendheid

2012-10-24 12:01:00

In de avond van 11 oktober j.l. was het voltallig bestuur VA uitgenodigd op de ambassade van Bosnië-Herzegovina voor een speciale gelegenheid.

Dzemil Vejzovic, de initiatiefnemer van het Holland Hart Huis in Doboj had de stichting Veteranen Actief en haar vrijwilligers voorgedragen voor een oorkonde namens HHH en deze werd uitgereikt door de ambassadeur voor BiH Z.E. de heer Ahmet Halilovic.

    Lees meer

26 oktober NED 2 om 17.35 uur

2012-10-23 11:52:00

Stichting MAX maakt Mogelijk presenteert najaarsproject stichting Veteranen Actief en legt uit waarom zij de vrijwilligers van Veteranen Actief hun steun hebben toegezegd.

    Lees meer

Veteranen met een Hart

2012-10-23 11:17:00

De groep van initiatiefnemer Ad Wijntjes is na een geslaagd project weer veilig teruggekeerd uit Travnik, Bosnië-Herzegovina. Dit initiatief is met raad en daad gesteund door stichting Veteranen Actief. Een persoonlijk verslag van Ad Wijntjes vertelt het verhaal van hun ervaringen.

    Lees meer

MAX maakt Mogelijk zegt voor de camera haar medewerking toe.

2012-07-23 17:04:00

Op de Bernhard kazerne in Amersfoort, voor de deur van het Cavaleriemuseum, legt het bestuur van Veteranen Actief aan Jan Slagter van MAX Tv uit waarom het verzoek voor steun bij de stichting Max Maakt Mogelijk werd gedaan.

    Lees meer

Max TV doet verslag van project voedselbank

2012-06-24 18:40:00

Op 18 juni heeft een cameraploeg van omroep Max opnamen gemaakt van de voedselbank in Novi Travnik. Presentator Jan Slagter deed verslag.

    Lees meer

Veteranen actief in Kacuni, Bosnie-Herzegovina

2012-05-15 20:32:00

Zaterdag 12 mei vroeg in de ochtend is busje met veteranen vertrokken. Zij zijn op missie om een opdracht uit te voeren. De opdracht is het opknappen van een lokale school in Kacuni. Met andere woorden geef de kinderen van Kacuni een fatsoenlijke en goed verwarmde school.

    Lees meer
Vriend op Facebook
Email doorsturen