Renovatieproject Bukve 2013

woensdag 28 augustus 2013

In maart 2013 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA een achttal scholen bekeken in het gebied rondom de plaatsen Bugonjo, Donji Vakuf, G-Vakuf, Vitez en Zenica. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie: De lagere school van Bukve in een gehucht net buiten Vitez. 

Een prachtig en uitdagend project voor onze Veteranen met een Missie.

De school verkeert in een min of meer redelijke tot slechte staat van onderhoud. De slechte staat geldt voor de buitenzijde en de binnenzijde is in een redelijke staat. De kinderen uit de gemeenschap Bukve en omgeving maken in twee “shifts” gebruik van de school, omdat het aanbod van kinderen ver boven het gemiddelde ligt wat de drie lokalen kunnen herbergen.

Het stucwerk aan de buitenzijde van de gehele school is op een aantal gedeeltes zeer slecht te noemen, een aantal scheuren moeten behandeld worden voordat wij ons schilderwerk kunnen doen.

De school is vochtig en tochtig. In de koude winter hebben de kinderen hun jassen binnen handbereik en moeten de houtkachels hoog worden opgestookt.

Het stucwerk zal door ingehuurde krachten op voorhand van onze komst gedaan worden. De 2 grote en de 2 kleine klaslokalen en de centrale hal hebben een plafond van gipsplaten, deze plafondplaten “hangen door” en zijn in een dermate slechte en gevaarlijke staat dat wij die gaan vervangen. Tevens zal aan de buitenzijde de gehele kraalbak van de dakgoot vervangen moeten worden.

Onze groep zal deze keer bestaan uit 18 man, wat zeker nodig is voor het werk en zal resulteren in een pittige week waar het schilderen van de gehele buitenkant, het vervangen van de plafonds en het vervangen van de kraalbak van het dak centraal zal staan.

Wat willen we o.a. gaan doen ter plaatse:

  • Plafonds vervangen
  • Schilderen van de buitenzijde
  • Schilderen van de klaslokalen, gang en lerarenmaker
  • Nieuwe plafonds schilderen
  • Oude vloeren verwijderen in de 2 kleine klaslokalen
  • Nieuwe laminaatvloeren in de 2 kleine klaslokalen
  • Repareren van stucwerk buitenzijde (zie opmerking)
  • Vervangen van de gehele kraalbak

Voor meer info lees de Nieuwsbrief 2013-02.

Wilt u ons steunen dan kunt u dit doen op rekening van:

Stichting Veteranen Actief.
Rekeningnummer 12.70.86.285
IBAN NL36RABO0127086285
Rabobank Leeuwarden

Bij voorbaat dank namens onze vrijwilligers en de kinderen van Bosnie.