Logo Manusia PapuaStichting Manusia Papua wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het leven van de autochtone bevolking van de Indonesische Papuaprovincies (Het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea).


Teveel Papoea’s ontbreekt het aan essentiële levensbehoeften zoals: schoon water en goede voeding. Dat is zeker niet alleen het geval in de Papuaprovincies, maar onze stichting richt haar hulp op de Papoea’s omdat dat eigenlijk voor de hand ligt. Nederland heeft immers met deze mensen en hun land een eeuwenlange koloniale relatie.

In de binnenlanden is de achterstand het meest zichtbaar. De oorzaken daarvan liggen voor de hand. De gebieden zijn vaak slecht bereikbaar, de leefwijze van de mensen is traditioneel en voor werkers in de gezondheidszorg en onderwijs, zijn dit niet de populaire werkplekken. Onze aandacht gaat daarom vooral uit naar die gebieden. Op dit moment is dat met name de Baliemvallei. De vallei is alleen door de lucht te bereiken en kent alle negatieve kenmerken van een achterstandgebied.

Stichting Manusia Papua wil Papoea’s helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en u kunt ons daarbij steunen!

Meer info: www.stichtingmanusiapapua.nl