Project 2013 Basisschool Bukve - Vitez in Bosnie-Herzegovina

maandag 28 oktober 2013

Op de vaderlandse beeldbuis zijn vele programma’s te zien waar mensen zich spontaan inspannen om iemand te helpen. Alle respect voor deze inspanningen, echter onze vrijwilligers doen dat met veel plezier zonder de stimulerende camera’s.

Hun inzet is iedere keer weer groot en de geboden inspanningen vragen vaak veel van de fysiek en de mentale gesteldheid van onze veteranen.

De spanningen liepen af en toe dan ook hoog op maar aan het eind van de week, bij het zien van zoveel vrolijke kinderen, was iedereen alles weer vergeten.

Ambitieus? Reken maar!

Volledig nieuwe plafonds, verrotte stukken venster vervangen, hang en sluitwerk gerepareerd, alle kapotte ruiten zijn vervangen, de muren binnen zijn allemaal voorzien van een nieuwe laag verf en alle ramen buiten staan in een verse laag beitsverf. Aan de buitenkant is verder niets meer te zien van de erbarmelijke staat waarin het gebouwtje stond. Alle scheuren zijn gedicht en de muren zijn weer voorzien van een fris kleurtje.

2 klaslokalen hadden geen of nauwelijks vloerbedekking. We hebben daar de vloer voorzien van nieuw laminaat. Het meubilair werd daarom onder vriendelijke druk van Rob Scholte voorzien van rubber doppen om het nieuwe laminaat de eerste jaren te ontzien. Door de gebrekkige vloeren zijn de pootjes van het meubilair vaak niet meer dan een klompje roest.

Dat alles staat onder een GLOEDNIEUW dak. Met inspanning en donaties van de regionale regering in de persoon van de minister-president van het kanton Centraal-Bosnië, de heer Tahir Lendo en de burgemeester van de gemeente Vitez, de heer Advan Akeljic. Beide heren waren daarom graag aanwezig bij de heropening van de school, zij wilden graag kennis maken met Veteranen Actief en haar vrijwilligers.

De stichting Veteranen Actief heeft ook hier haar bijdrage in geleverd.

Het nieuwe dak was immers een eis voordat wij onze vrijwilligers los lieten op het project.

Zoals gezegd ambitieus voor 5 dagen werk maar de inzet was weer fantastisch.

Vanuit eigen ervaring vertellen onze vrijwilligers graag hun verhaal. Deze keer in de nieuwsbrief de ervaringen van Rein van der Ven op zijn eerste project voor de stichting Veteranen Actief.

Voor meer info over het project en het verhaal van Reinier lees de Nieuwsbrief 2013-03.