• nederlands
  • engels
  • bosnie

 

Nieuwsbrief 2014-02

donderdag 3 juli 2014

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers een renovatie laten ondergaan om het schooltje wat dichter bij de 21ste eeuw te brengen. De mensen in Bosnië zijn geïnformeerd, het budget, zij het moeizaam, is wederom bij elkaar gebracht en de bussen zijn gereserveerd.

Echter voor dat wij jullie hier over inlichten moeten wij het verhaal doen van een spontane maar oh zo noodzakelijk transport tijdens de Pinksterdagen. De kosten zijn nog niet helemaal gedekt dus als u bij het lezen aandrang voelt ons extra te steunen dan kunt u onderaan de nieuwsbrief de juiste info hiervoor vinden.

Voor meer info klik op Nieuwsbrief 2014-02

Veteranen brengen hulpgoederen naar Bosnië-Herzegovina.

woensdag 4 juni 2014

Stichting Veteranen Actief heeft in nauwe samenwerking met de stichting Out of Area uit Nuenen en een enthousiaste groep Bosnische studenten uit Groningen een hulpgoederentransport georganiseerd naar Tuzla in Bosnië-Herzegovina. De goederen zijn voor Dr Branka Antic van stichting Snaga Zene.

De beelden van de overstromingen van de rivieren Sava en Bosna hebben vele veteranen, die in Bosnie op missie zijn geweest, geraakt. De drang om onze vrienden te helpen is hoog maar de middelen ontbreken. Wel kunnen er transporten worden georganiseerd en uitgevoerd.

De vele contacten in Bosnië-Herzegovina hebben lijsten met noodzakelijke behoeften doorgestuurd en er wordt hard gewerkt om de lijsten compleet te krijgen. Medicijnen, dekens, luiers en onder andere een rolstoel voor de senioren gaan tijdens het Pinksterweekeinde naar Tuzla. Het transport wordt mogelijk gemaakt door E3 International Delivery Services uit Grubbenvorst.

 

Nederlanders weten wat overstromingen kunnen veroorzaken in een samenleving.        
We kunnen uw hulp ook nu goed gebruiken, de kosten zijn hoog.

Doneren kan op naam van: 

Stichting Veteranen Actief.
Rekeningnummer 12.70.86.285
IBAN NL36RABO0127086285
Rabobank Leeuwarden.

Voor meer informatie over het transport met hulpgoederen kunt u contact opnemen met Wim Brock, 06-22422659 of wimbrock@gmail.com.

 

Nieuwsbrief 2014-01

woensdag 26 maart 2014

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië-Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik, Gradina en Livno weer naar Sarajevo. Vele kilometers met prachtig weer en vergezichten.Veel nieuwe vrienden gemaakt, prachtige mensen ontmoet en het belangrijkste doel is behaald, een nieuwe uitdaging voor onze veteranen.
In Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen.

Ondersteuning Tuzla ouderen project op verzoek van Renate Snijders en Branka Antic, maar ook nieuwe contacten opgedaan in Livno aan de Kroatische grens.

Een speciaal verzoek van onze vriendin Mediha uit Zenica!


« 3 4 5 6 7 »

 

  • Rez Agency Zenica BiH
  • V- fonds
  • Bank Giro Loterij
  • Lotto
  • Eureko Achmea Foundation