MAX maakt Mogelijk zegt voor de camera haar medewerking toe.

maandag 23 juli 2012

Op de Bernhard kazerne in Amersfoort, voor de deur van het Cavaleriemuseum, legt het bestuur van Veteranen Actief aan Jan Slagter van MAX Tv uit waarom het verzoek voor steun bij de stichting Max Maakt Mogelijk werd gedaan.

In een zonovergoten Amersfoort op het terrein van de Bernhard kazerne van de Koninklijke Landmacht werd het bestuur geinterviewd naar aanleiding van het verzoek aan Max Maakt Mogelijk voor steun aan het ouderen project in Novi Travnik, Bosnie-Herzegovina.

De veteranen willen daar de nodige steun verlenen aan de voedselbank van de lokale afdeling van de Merhamet foundation. Deze stichting geeft, ondanks een beperkt budget, meer dan 250 ouderen van Novi Travnik de dagelijkse maaltijd, bestaande uit soep en brood. De keuken staat echter op punt van sluiten wegens de slechte hygienische omstandigheden van het gebouw en de keuken in het bijzonder.

Veteranen Actief wil dit samen met haar vrijwilligers voorkomen en het centrum tegelijkertijd uitbreiden naar een ontmoetingscentrum voor ouderen waar de gemeenschap grote behoefte aan heeft.

Stichting Veteranen Actief gaat daarom in het najaar van 2012 samen met Max maakt Mogelijk de uitdaging aan om dit project gerealiseerd te krijgen.