Vrienden van Welwillendheid

woensdag 24 oktober 2012

In de avond van 11 oktober j.l. was het voltallig bestuur VA uitgenodigd op de ambassade van Bosnië-Herzegovina voor een speciale gelegenheid.

Dzemil Vejzovic, de initiatiefnemer van het Holland Hart Huis in Doboj had de stichting Veteranen Actief en haar vrijwilligers voorgedragen voor een oorkonde namens HHH en deze werd uitgereikt door de ambassadeur voor BiH Z.E. de heer Ahmet Halilovic.

Dzemil Vejzovic, de initiatiefnemer van het Holland Hart Huis in Doboj had de stichting Veteranen Actief en haar vrijwilligers voorgedragen voor een oorkonde namens HHH en deze werd uitgereikt door de ambassadeur voor BiH Z.E. de heer Ahmet Halilovic. Alleen Rob Scholte en Jeroen Visscher waren aanwezig, Wim Brock was verhinderd door een spoorweg ongeval die avond in Nijkerk.

Namens alle vrijwilligers nam Rob Scholte de oorkonde met veel plezier in ontvangst.

Gastheer Dzemil Vejzovic omschreef de redenen voor de uitreiking van de oorkonde als volgt.

 OORKONDE STICHTING ‘VETERANEN ACTIEF’

 Stichting ‘Veteranen Actief’ was een van de eerste stichtingen in Nederland waarmee onze stichting is gaan samenwerken. Mede dankzij de inzet van de leden van ‘Veteranen Actief’, die in Mei 2009 zes dagen werkten aan het opknappen van Holland Hart Huis in Doboj konden we direct meer dan 200 m2 ruimte in gebruik nemen voor de activiteiten van de Socio-Therapeutisch Centrum voor moeders en kinderen met speciale behoeften.
De steun van stichting Veteranen Actief heeft veel betekent voor onze toen nog jonge stichting en wij zijn trots dat we samen konden werken met de stichting dat zoveel goeds doet in Bosnie-Herzegovina.

Met hun missie bevestigen ze telkens weer dat ze Prijatelji dobre volje oftewel Vrienden van Welwillendheid zijn en daarom komt deze oorkonde in de juiste handen.

Dzemil Vejzovic – stichting Holland Hart Huis.

Meer info over de initiatieven van het Holland Hart Huis zie: www.hollandharthuis.nl