Voedselbank Novi Travnik 2012

zaterdag 27 oktober 2012
In Novi Travnik, Bosnië, zijn ouderen voor hun enige dagelijkse warme maaltijd afhankelijk van de voedselbank. Deze voedselbank wordt met sluiten bedreigd!

Projectbeschrijving: Voedselbank in Bosnië (© MAX)

 

Samen met Nederlandse Veteranen gaat MAX Maakt Mogelijk een voedselbank opknappen in Bosnië. In het stadje Novi Travnik zijn tweehonderd ouderen voor hun enige dagelijkse warme maaltijd afhankelijk van de lokale voedselbank. Maar deze voedselbank wordt met sluiten bedreigd. Het gebouw voldoet niet aan de veiligheid- en hygiëne eisen van de inspectie. Sluiting betekent een ramp voor alle arme ouderen die daar dagelijks een gratis maaltijd halen. Veteraan Wim Brock van Stichting Veteranen Actief, vraagt MAX Maakt Mogelijk om hulp.

Schimmel, hygiëne-problemen en een gebrek aan juiste apparatuur zorgen voor de problemen. Wim legt uit wat de mogelijkheden zijn en vertelt over het idee om de voedselbank ook een sociale functie te geven. Zodat ouderen kunnen eten en elkaar kunnen ontmoeten op een verwarmde en aangename plek.

In de Stichting Veteranen Actief hebben veteranen zich verenigd met een gemeenschappelijk doel: Hun missie afmaken. Veteranen hebben tijdens hun werkjaren als militair ervaren wat het is om te leven in een naoorlogs land. Ook hebben ze met eigen ogen kunnen zien dat vredesmissies lang niet altijd succesvol zijn. Vanwege deze ervaringen zijn veel veteranen bereid om na de militaire dienst een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van een land dat door oorlog is beschadigd.

MAX Maakt Mogelijk ondersteunt deze missie om daarmee de enige maaltijd van de ouderen in Bosnië veilig te stellen. Helpt u mee?!

Uw bijdrage is van harte welkom op onder vermelding van Bosnië op Giro 4567
t.n.v. MAX Maakt Mogelijk in Zoetermeer.
IBAN: NL33INGB0000004567  BIC : INGBNL2A