Nieuwsbrief 2014-01

woensdag 26 maart 2014

Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië-Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik, Gradina en Livno weer naar Sarajevo. Vele kilometers met prachtig weer en vergezichten.Veel nieuwe vrienden gemaakt, prachtige mensen ontmoet en het belangrijkste doel is behaald, een nieuwe uitdaging voor onze veteranen.
In Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen.

Ondersteuning Tuzla ouderen project op verzoek van Renate Snijders en Branka Antic, maar ook nieuwe contacten opgedaan in Livno aan de Kroatische grens.

Een speciaal verzoek van onze vriendin Mediha uit Zenica!

VA Project 2014 Karaula, Gradina

De verkenning voor 2014 is achter de rug, Jeroen, Wim en ik denken dat we een leuk project hebben gevonden waar we onze handen in september weer voor uit de mouwen kunnen steken.

Het project ligt verscholen in een mooi berglandschap in het gehucht Karaula (Gradina) in de omgeving van Turbe.

Om alvast jullie deelgenoot te maken van het project, willen wij wat foto’s laten zien van het project en jullie alvast mee te nemen wat er ons als groep te verwachten staat vanaf maandag 15 september.

Wat staat ons in grote lijnen te verwachten:

  • Ramen worden vervangen door kunststof, maandag staat ons de klus de oude kozijnen te slopen. Offerte voor de ramen is gemaakt.
  • Gehele buitenkant opnieuw voorzien van een laag verf.
  • De klaslokalen, 2 stuks en de gang zien er qua schilderwerk perfect uit, een mooi schrootjesplafond maakt het geheel compleet zodat we hier geen arbeid aan moeten verrichten.
  • Beide klaslokalen gaan we voorzien van nieuw laminaat, met een totaal van 115 m2.
  • Vervangen en het vervaardigen van klein houten kozijn
  • De voorraadkamer toveren wij om tot een toilet. De gehele ruimte gaan we voorzien van tegels op de wanden en vloer. Er is genoeg ruimte om 3 toiletten te maken en 2 wastafels, uiteraard zal het rioolwerk niet ontbreken. We willen de tussenwandjes en de toiletdeuren van aluminium laten maken. Offerte is gemaakt. Tevens moeten we een toegangsdeur maken vanuit de gang naar het nieuwe toilet.( De huidige toiletruimte heeft alleen toegang via de buitenzijde, dus geen pretje gedurende de wintermaanden, vandaar de beslissing voor het maken van deze nieuwe toiletruimte).
  • De school heeft genoeg ruimte aan de achterzijde, dus wij willen dit jaar weer een speeltoestel bouwen.
  • De school heeft het qua “stroom” aardig tot goed voor elkaar, de huidige verlichting werkt naar behoren. Er zal alleen een uitbreiding nodig zijn van extra verlichting in de nieuwe toiletruimte.

Op dit moment staan er 14 man op de lijst, incl. Jeroen, voor de boodschappen en als kassier en ik als projectleider en hoop uiteraard ook nog ergens een spijker recht in de muur te slaan.

Tijdens onze verkenning hebben we tevens gezocht naar passende “woonruimte” in de buurt van het project, maar dit helaas niet gevonden. Dus besloten we om wederom Motel Carousel aan te houden. Voordeel is dat we het adres kennen, nadeel is een ritje van zo’n 1/2 uur heen en terug, maar goed we bevinden ons in een mooie omgeving waar veel te zien is, de tijd vliegt voorbij.

Nu eerst de noodzakelijke financiering rond krijgen, als dat lukt volgt er zeker meer info.

Lees voor meer en foto's de laatste Nieuwsbrief 2014-01.